Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη Μαρία Μπεραχά και τον Νίκο Μαλαπάνη Πέμπτη 11 Νοεμβρίου, 8:30 π.μ.

Την 11η Νοέμβρη ξανακαλούνται από τον ειδικό εφέτη ανακριτή οι Νίκος Μαλαπάνης και Μαρί Μπεραχά για να εξεταστούν για την υπόθεση της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας μετά από αναβολή που τους δόθηκε στη 1 Νοέμβρη. Είναι οι πρώτοι από μια σωρεία ανθρώπων που ο κρατικός κατασταλτικός μηχανισμός ετοιμάζεται αν όχι να τιμωρήσει με την διαδικασία της προφυλάκισης, τουλάχιστον να ταλαιπωρήσει και να εκβιάσει, μέσα από μια σειρά διώξεων βασισμένων σε στοιχεία που δεν μπορούν να χαρακτηριστούν καν αστεία.
Η αστυνομικοδικαστική συμμορία της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας, διέπεται από αξίες που αρμόζουν μόνο σε απολυταρχικά καθεστώτα, και ποτέ δεν αρκείται στην φυσική τιμωρία των εχθρών της, αλλά πασχίζει πάντα να εκδικηθεί για να μεταδώσει το μήνυμα της απόλυτης και αδιασάλευτης κυριαρχίας της. Η εξουσία στο απόγειό της, σε μια συνέχεια της σκληρής κατασταλτικής γραμμής που απέμεινε ως κληρονομιά από τον εγκάθετο της αμερικανόπνευστης τακτικής, Χρυσοχοίδη. Ως φυσική συνέχεια του Γκουαντανάμο, στην Ελλάδα, στους εχθρούς του καθεστώτος αντιστοιχούν ειδικά κελιά και ειδικές πτέρυγες κράτησης, ειδικές συνθήκες μεταφοράς και επικοινωνίας, ειδικές φυλακές και ειδικοί νόμοι. Γιατί όπως αναφέραμε το μήνυμα είναι σαφές και πολύπλευρο: Όποιος αντιστέκεται θα καταστέλλεται, όποιος συμπαρίσταται θα καθίσταται ύποπτος, όποιος έχει φιλικές, συγγενικές ή συντροφικές σχέσεις με εχθρούς της εξουσίας θα τιμωρείται και θα ταλαιπωρείται με μακρόχρονες δικαστικές περιπέτειες, με αναίτιες και παράνομες προφυλακίσεις, με κοινωνικό στιγματισμό από τα φερέφωνα της εξουσίας τα ΜΜΕ τα οποία στα ζητήματα της ένοπλης βίας σχηματίζουν ένα αρραγές τείχος προστασίας της κυρίαρχης ιδεολογίας.
Απ την άλλη όμως πλευρά οι σύντροφοί μας δεν είναι μόνοι τους. Από ένα ασύδοτο, ανάλγητο, εκδικητικό και φασιστικό μηχανισμό που λέγεται ελληνική δημοκρατία και που ειδικά αυτή την περίοδο θεωρεί πως έχει την κοινωνική νομιμοποίηση να τσακίσει όποιον διαφωνεί πολιτικά με την ύπαρξή της, δεν δεχόμαστε κανένα εκβιασμό. Γιατί εμείς απέναντι στην καταστολή προτάσσουμε την αλληλεγγύη. Απέναντι στην απομόνωση των συντρόφων μας διαμορφώνουμε ένα δυναμικό πόλο αντίστασης. Απέναντι σε ένα ολοκληρωτικό ιδεολόγημα βάζουμε το πάθος που έχουμε για την ανθρώπινη ελευθερία. Απέναντι σε μια κοινωνία κλουβί βάζουμε τη λαχτάρα μας για την κατάργηση κάθε είδους φυλακής.
Καθώς ο κρατικός κατασταλτικός μηχανισμός, μετά από πολλά χρόνια νομικών θωρακίσεων, έχει λυμένα τα χέρια του για να εφαρμόσει τις πιό βάρβαρες πολιτικές πάνω σε όποιον αμφισβητήσει το κρατικό μονοπώλιο στη βία, αλλά και απέναντι σε οποιονδήποτε αρνείται να συμμετάσχει και να ενισχύει μια κοινωνία ρουφιανιάς και υποταγής είναι σίγουρο πως θα προσπαθήσει να ξεπεράσει κάθε όριο στον αγώνα για πολιτική, ιδεολογική ακόμα και φυσική εξόντωση των εχθρών του.
Εμείς, μέσα κι έξω από τις φυλακές της ελληνικής δημοκρατίας, οφείλουμε, μπορούμε και πρέπει να βρεθούμε για ακόμα μια φορά απέναντι στο κυριαρχικό σύστημα.
Οφείλουμε, για να διατηρήσουμε την συνέχεια των αξιών μας μέσα στο χρόνο.
Μπορούμε, γιατί από καιρό έχουμε πάψει να είμαστε μια ασήμαντη μειοψηφία αλλά αντίθετα είμαστε ένα δυναμικό κοινωνικό ριζοσπαστικό κομμάτι.
Και πρέπει, γιατί αρνούμαστε να παραδώσουμε τους συντρόφους στα χέρια μιας εκδικητικής εξουσίας.
Κάτω τα χέρια απ' τους αγωνιστές Ν. Μαλαπάνη Και Μ. Μπεραχά
Συγκέντρωση αλληλεγγύης
Δευτέρα 11 Νοέμβρη, Εφετείο, Αθήνα.

Σύντροφοι από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και τις φυλακές Λάρισας

Αναδημοσίευση από indymedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου