Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Σχετικά με την απογραφή φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου που ζήτησαν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής

Το φασιστικό ανδρείκελο που ακούει στο όνομα Π. Ηλιόπουλος, ζήτησε χθες, Τετάρτη 23/10, από τις πρυτανικές αρχές του Παν. Αιγαίου να τους αποστείλουν τον αριθμό των Ελλήνων και μεταναστών φοιτητών που στεγάζονται στην εστία. Ακολουθώντας την τακτική των ιδεολογικών τους ξαδερφιών στη Γερμανία (NPD, το αντίστοιχο νεοναζιστικό κόμμα) καλλιεργούν την κοινωνική διαίρεση και το μίσος όπου δουν ότι βρίσκεται πρόσφορο έδαφος. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί το παραλήρημα τους για τους παιδικούς σταθμούς (ενώ ουσιαστικά το 98,5% των παιδιών που ήταν γραμμένα ήταν ντόπια, δημιούργησαν θέμα "κατάληψης των σταθμών από παιδιά ξένων" απ'το τίποτα, ώστε να διεγείρουν το ρατσιστικό αίσθημα των διαρκώς παραπληροφορημένων οπαδών τους απέναντι ακόμα και σε ΜΙΚΡΑ παιδιά).
Ο γνωστός πλέον για την υπόθεση επίδειξης όπλου ενάντια περαστικών βουλευτής, που "τυχαίνει" να είναι και ο υπεύθυνος θεμάτων Παιδείας της πρώην συμμορίας μαχαιροβγαλτών που προάχθηκε από το σύστημα σε κόμμα,ξεμύτισε για άλλη μια φορά και προσπάθισε να προσεγγίσει με τον οχετό ρατσιστικού μίσους του τα Πανεπιστήμια.Όμως, προς τιμήν τους,οι καθηγητές τον έβαλαν στην θέση του,αρνούμενοι να απαντήσουν και χαρακτηρίζοντας την επιστολή ως "απαράδεκτη".
Μην ξεχνάμε πως στην αντισυγκέντρωση που κάλεσαν οι φασίστες την ημέρα που έγινε η μεγάλη αντιφασιστική πορεία-απάντηση στον κουμπουροφόρο θρασύδειλο, ο βουλευτής Λάρισας της ΧΑ Αλεξόπουλος μιλούσε για πανεπιστήμια-φυτώρια χασίς και πως θα είναι αυτοί και όχι το κράτος οι οποίοι θα καταστέλλουν τις καταλήψεις σχολών.
Μα το ότι πρόκειται για το μακρυχέρι του κράτος και των πλουσίων το έχουμε καταλάβει εδώ και πολύ καιρό. Το βλέπαμε όταν αυτοί κλωτσούσανε κουτιά εργαζομένων σε πανηγύρια και απενοχοποιούσαν τον "Ξένιο Δία" του κράτους και το γέμισμα των στρατοπέδων συγκέντρωσης με 15.000 κολασμένους.Το βλέπαμε ακόμα όταν έδιναν το ίδρυμα Λάτση στον βιοπαλαιστή Λάτση!
Ας μην γελιόμαστε. Η "Χρυσή Αυγή" είναι το τελευταίο οχυρό του συστήματος εκμετάλλευσης και καταπίεσης και σαν τέτοιο, δεν πρόκειται να πέσει μια μέρα από μόνη της. Να συνειδητοποιήσουμε πως δεν είμαστε μόνοι και ότι χρειάζονται μέτωπα δράσης ενάντια στο φασισμό. Ιδεολογική αντιπαράθεση (και όχι μόνο) στις σχολές, τα σχολεία , τους χώρους εργασίας, τους δρόμους. Όπου σταθούμε και όπου βρεθούμε. Για να μην ζήσουμε ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ.


ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ,ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΣΩΜΗ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΝ. ΑΙΓΑΙΟΥ,ΑΝ ΔΕΝ ΔΩΘΕΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ, ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΣ
ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΣΙΩΠΗ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ
ΑΣ ΜΗΝ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ ΚΑΝΕΝΟΣ , ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΘΟΛΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

αντιφασίστες φοιτητές-φοιτήτριες ΠΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου