Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΣΠΥΡΟ ΔΡΑΒΙΛΑ

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον Σ. Δραβίλα και απαιτούμε τη χορήγηση της άδειας που δικαιούται.
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑ ΜΕΣΩ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

`        Κάθε φυλακισμένος οφείλει να διεκδικήσει κάθε φορά την ατομική του-της αξιοπρέπεια απέναντι στο σωφρονιστικό σύστημα. Σε αυτό το σύστημα, στο οποίο όσο εύκολα μπορεί να βρεθεί αιχμάλωτος του κάποιος-α, τόσο δύσκολα μπορεί να αποδεσμευτεί από αυτό.
          Η φυλακή υφαίνει τον ιστό της σιωπηλά και με δεξιοτεχνία, ώστε αν το κρίνει αυτή, να παρατείνει ποινές με πειθαρχικά, με συνεργασία με δικαστικές αρχές ,εμφανίζοντας υποθέσεις ή ακόμα και εντελώς αδικαιολόγητα, κρατώντας δέσμιους αυτούς που δεν την προσκύνησαν. Γιατί τα κεκτημένα τόσο εύκολα και αυθαίρετα παραλείπονται και έντεχνα διαστρεβλώνονται.
          Στην περίπτωση του Σπύρου Δραβίλα, κρατούμενου στη φυλακή Δομοκού, η άδεια του για ακόμη μία φορά κόπηκε υπό την κρίση του συμβουλίου της φυλακής. Ενώ έχει εκτίσει την απαιτούμενη ποινή φυλάκισης, ώστε να δικαιούται άδεια, την πρώτη φορά το συμβούλιο φυλακής αποφασίζει χωρίς καμία δικαιολογία ότι δεν θα του τη δώσει. Ο ίδιος αρνείται να συμμορφωθεί, βάζει ενέχυρο το ίδιο του το σώμα ξεκινώντας απεργία πείνας. Η φυλακή προσωρινά υποχωρεί και παραχωρεί άδεια στο Σπύρο. Όμως πολύ γρήγορα ανασυντάσσεται και δείχνει την εκδικητική του φύση. Αυτή τη φορά με πρόσχημα μία υπόθεση που ξεθάφτηκε από το 2007, για την οποία δεν κρίθηκε καν προφυλακιστέος, είναι η πρόφαση για να του κρατήσουν την πόρτα της φυλακής κλειστή.
          Από τη Δευτέρα 4/2/2013 ο Σ. Δραβίλας ξεκίνησε απεργία πείνας ξανά, όντας αρκετά επιβαρυμένος από την πρώτη.
          Ο ατομικός αγώνας κάθε αξιοπρεπή κρατούμενου-ης είναι αγώνας που αφορά όλους-ες που βρίσκονται στη φυλακή    .
          Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον Σ. Δραβίλα και απαιτούμε τη χορήγηση της άδειας που δικαιούται.

Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού
Υπογραφές κρατουμένων: Υπογράφηκε από 94 κρατούμενες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου