Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Αλληλεγγύη στους 12 Ισπανούς. Η ενσυναίσθηση δεν είναι έγκλημα.

Του Luca Brambilla,   ανταποκριτή του Negotiation is Over

«Λένε ότι η σιωπή είναι το πιο ισχυρό όπλο στην προσπάθειά τους να καλύψουν το θόρυβο της υφέρπουσας αδικίας και της καταπίεσης. Σήμερα είμαστε εδώ στους δρόμους για να φωνάξουμε για το θυμό μας, είμαστε εδώ για να σπάσουμε το τείχος της σιωπής που πάρα πολλά συμφέροντα θέλουν να χτίσουν γύρω από τους 12 ισπανούς ακτιβιστές της Igualdad Animal και της Equanimal, που συνελήφθησαν το πρωί της 22 Ιουνίου.  Θεωρούνται εγκληματίες,  αντιμετωπίζονται ως  κακοποιοί, χαρακτηρίζονται ως τρομοκράτες. Έγκλημά τους  είναι η ενσυναίσθηση.  Είμαστε εδώ για να υπενθυμίσουμε στους ισπανικούς και παγκόσμιους θεσμούς, ότι ποτέ δεν θα δεχτούμε κανένα συμβιβασμό στο μονοπάτι που οδηγεί στην απελευθέρωση όλων των συναισθανόμενων όντων από τα δεινά. Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους 12 ανθρώπους που θυσίασαν την άνεση τους ως άτομα που ανήκουν στο κυρίαρχο είδος για να είναι στο πλευρό εκείνων που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους, στο πλευρό των καταπιεσμένων σε  κλουβιά και  σε εκτροφεία. Κατηγορούμενοι  με διάφορους τρόπους για παραβίαση του νόμου στην προσπάθειά τους να αποκαταστήσουν την αξιοπρέπεια των ατόμων, των ζώων κλειδωμένων  σε φάρμες, που περιμένουν ως αριθμοί και τίποτα περισσότερο τον θάνατό τους. Το πραγματικό κίνητρο αυτών των συλλήψεων, παραμένει η συνεχής αφοσίωση και αποφασιστικότητα αυτών των 12 ατόμων που συνεχίζουν και καταγγέλλουν δημόσια τη φρίκη της εκμετάλλευσης των ζώων.
Υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζεται να κρύψουν το πρόσωπό τους πίσω από κουκούλες, άνθρωποι των οποίων το μόνο έγκλημα είναι ότι δεν είναι σε θέση να αντέξουν τις αγωνιώδεις κραυγές των υπόδουλων  ζώων  που κακοποιούνται από εταιρείες επωφελούμενες από το θάνατο εκείνων που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.  Τα κράτη όλου του κόσμου προστατεύουν την εμπορευματοποίηση της ζωής παρατάσσοντας ένοπλους αστυνομικούς, και διεξάγοντας έρευνες μέσω συλλήψεων, εκφοβισμού, και φυλακίσεων. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν συμφωνούν με το ότι η ενσυναίσθηση ορίζεται από το νόμο, που αδυνατούν να κατανοήσουν ότι ο νόμος δεν είναι πάντα συνώνυμο της ηθικής,  που είναι αντίθετοι με τη βία της καταστολής. Που γίνονται αποδέκτες των κραυγών πόνου και βοήθειας από ζώα τα οποία εκτρέφονται σε αιχμαλωσία και βλέπουν τη συμπόνια τους να μεταμορφώνεται σε έγκλημα.

Η σύλληψη αυτών των 12 αγοριών και κοριτσιών που το έγκλημά τους είναι   ότι αντιμετωπίζουν ως ζωή αυτό που οι άλλοι θεωρούν περιουσία, είναι ένα γεγονός που μας επηρεάζει όλους άμεσα, γιατί ρίχνει ένα δυσοίωνο φως στο κλίμα  βίας και καταστολής στο οποίο ζούμε καθημερινά. Η σύλληψή τους γίνεται πιο σκληρή με την απεργία πείνας που τους επιβάλλεται μέσα στα τείχη της φυλακής, αφού δεν πληρούνται ούτε οι ελάχιστες απαιτήσεις μιας, σύμφωνης με την ηθική τους, βίγκαν διατροφής. Μιλάμε για ανθρώπους που οδηγούνται από ακραία ευαισθησία και  αίσθημα δικαιοσύνης, για ανθρώπους που λόγω της ενσυναίσθησης και της διαρκούς αφοσίωσης τους στο πλευρό αυτών που δεν έχουν φωνή, έχουν βρεθεί στην προσοχή εκείνων που αποκρύπτουν από το κοινό τις ενοχλητικές φρικαλεότητες που κρύβονται σε εκτροφεία σε ολόκληρο τον κόσμο.
Τρομοκράτης είναι το κράτος που νομιμοποιεί την κατάχρηση εξουσίας και ποινικοποιεί την ενσυναίσθηση, τρομοκράτης είναι η βιομηχανία κρέατος, γαλακτοκομικών προϊόντων, δερμάτων και γούνας, και το λόμπι της ζωοτομίας, τρομοκράτης είναι όποιος θέτει το κέρδος πάνω από το σεβασμό της ζωής του κάθε ατόμου.

Με αυτήν τους την κίνηση, οι εκμεταλλευτές των ζώων και οι ένοπλοι φύλακες των συμφερόντων τους πιστεύουν ότι θα μας τρομάξουν. Η σύλληψη των 12 Ισπανών  πρέπει να εκλαμβάνεται ως άμεση επίθεση εναντίον του κινήματος απελευθέρωσης ζώων, όμως οι ενέργειες για την υπεράσπιση των ζώων είναι πολύ πιθανό να αυξηθούν και να γίνουν πιο αποτελεσματικές, μέχρι να αδειάσει και το τελευταίο κλουβί. Τα κίνητρα του αγώνα μας παραμένουν αμετάβλητα, ανταποκρινόμαστε στον εκφοβισμό με  θυμό και αλληλεγγύη!

Αλληλεγγύη και εγγύτητα σε καθένα από τους 12 συλληφθέντες, αλληλεγγύη και σεβασμό προς κάθε κρατούμενο αυτού του πολέμου ενάντια στον σπισισμό.
Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να πολεμάμε, η ενσυναίσθηση δεν είναι έγκλημα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου