Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Κείμενο της Μαρίας Οικονόμου για τη νέα δίωξή της

Περίπου 1 χρόνο μετά (μήνα Αύγουστο) και 2 μήνες πριν το δικαστήριο για την υπόθεση της ληστείας ΕΤΕ Ψαχνών Ευβοίας ενημερώνομαι από τον σύντροφο Α. Κόσσυβα ότι είμαστε κατηγορούμενοι για μια ακόμη υπόθεση ληστείας στην ΕΤΕ Σχηματαρίου.
      Εδώ θέλω να τονίσω ότι η κλήση (παρόλο που δίνω παρών κάθε μήνα και οι μπάτσοι γνωρίζουν πολύ καλά το σπίτι μου ) δεν έφτασε ποτέ στα χέρια μου. Επίσης στον σύντροφο Α. Κόσσυβα, ενώ κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, στάλθηκε σε παλιά του διεύθυνση και το έμαθε τυχαία. Φυσικά αυτός ο αστυνομικός σχεδιασμός, όλη αυτή η υποχθόνια μύηση είχε σκοπό την έκδοση ενταλμάτων και αυτομάτως τη δημιουργία αρνητικού κλίματος εν όψει του δικαστηρίου στις 18 Οκτωβρίου 2011 αλλά και ως προς την παρουσία μας στον ανακριτή Θηβών.
      Η αρχή αυτής της φαρσοκωμωδίας ξεκινά στις 17/09/10 σε τυχαίο έλεγχο της αστυνομίας στη περιοχή Πανοράματος Ευβοίας ενώ βρισκόμουν με τους συντρόφους μου Α. Κόσσυβα - Μ. Τραϊκάπη στο αυτοκίνητό μου. Μας προσάγουν βιαίως στο τμήμα Αρτάκης και εκεί μας ενημερώνουν ότι έχει γίνει ληστεία στην ΕΤΕ Ψαχνών Ευβοίας.
      Μετά από τα διαβιβαστικά της ΓΑΔΑ ότι πρόκειται για 3 αναρχικούς, η προσαγωγή μετατρέπεται σε σύλληψη χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο (εκτός από φαιδρές ανυπόστατες, αντιφατικές μαρτυρίες ηρώων) που να μας εμπλέκει με την συγκεκριμένη υπόθεση. Παρόλο το φαιδρό κατηγορητήριο και τη γελοία δικογραφία οι 2 σύντροφοι προφυλακίζονται κι εγώ αφήνομαι «ελεύθερη» με περιοριστικούς όρους με όλη την αστυνομία ένα χρόνο τώρα από πίσω μου.
      Αν η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση της ληστείας στην  ΕΤΕ Ψαχνών Ευβοίας είναι για γέλια, η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση της ληστείας της ΕΤΕ Σχηματαρίου είναι για κλάματα. Το μόνο «στοιχείο» που υπάρχει σε αυτή τη κατασκευασμένη δικογραφία είναι μια καθοδηγούμενη ψευδομαρτυρία ενός σύγχρονου κουκουλά-μαυραγορίτη η οποία αλλάζει σε διάστημα 11 μηνών 3 φορές με σκοπό την προφυλάκισή μου,  τη 2η προφυλάκιση του συντρόφου Α. Κόσσυβα και με στόχο βέβαια το «δέσιμο» των δύο αστήριχτων υποθέσεων. Δημιουργώντας έτσι την εικόνα των «σκληρών κακοποιών» εν όψει του δικαστηρίου της Χαλκίδας.
      Η συγκεκριμένη ψευδομαρτυρία έχει κατατεθεί στις 24/09/10 (7 μήνες μετά τη σύλληψή μας στην Εύβοια ) και από τότε φυλασσόταν ως το ύπουλο «όπλο» στα χέρια των διωκτικών αρχών. Δεν αναφέρομαι αναλυτικά στις καθοδηγούμενες μαρτυρίες του κουκουλο-μαυραγορίτη γιατί σύντομα θα βγουν στη δημοσιότητα οι ψευδοκαταθέσεις του. Καταθέσεις οι οποίες αποτελούν την αρχή για μια παρακαταθήκη στα χέρια των εξουσιαστών. Μια νέα παρακαταθήκη που δίνει τη πολυτέλεια στις διωκτικές αρχές για νέες προφυλακίσεις αγωνιστών, νέες πολιτικές διώξεις.
      Η εποχή την οποία διανύουμε είναι κομβικής σημασίας. Η κοινοβουλευτική χούντα διαμέσου του Δ.Ν.Τ.-Ε.Κ.Τ. επιτίθεται μανιωδώς στο σύνολο της κοινωνίας διαταξικά σε πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό πεδίο. Είναι μια εποχή που ανοίγει ένα νέο μοντέλο διαχείρισης της καταπίεσης από την πλευρά της συστημικής εξουσίας, μια συνθήκη μέσα στην οποία επιχειρείται να εδραιωθεί ολοκληρωτικά η νέα τάξη πραγμάτων. Τα ληστρικά μέτρα μέσω του μνημονίου σε συνδυασμό με την αναβάθμιση της καταστολής είναι οι 2 βασικοί πυλώνες στα χέρια της συστημικής εξουσίας.
      Βρισκόμαστε στην εποχή που το α\α κίνημα βρίσκεται κάτω από την μπότα της μηδενικής ανοχής (εισβολές μπάτσων σε πολιτικές καταλήψεις, εξοντωτικές ποινές σε πολιτικούς κρατούμενους, ατεκμηρίωτες προφυλακίσεις, δεκάδες πολιτικοί κρατούμενοι).
      Για όλους αυτούς τους λόγους είναι ξεκάθαρο ότι η δίωξή μου είναι πολιτική και συντάσσεται στη συνολικότερη πολιτική-κατασταλτική στρατηγική. Η διαδρομή μου και η αγωνιστική μου συνέπεια από το 1993 στον α/α/ χώρο είναι αυτό που πραγματικά ενοχλεί.
      Είμαι στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών γιατί συνεχίζω και θα συνεχίζω να συμμετέχω στους κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες.
      Γιατί συνεχίζω και θα συνεχίζω να είμαι αλληλέγγυα στους πολιτικούς κρατούμενους και στους φυλακισμένους.
      Γιατί συνεχίζω και θα συνεχίζω να είμαι στο πλευρό των καταπιεσμένων και των αδυνάτων.
      Γιατί συνεχίζω και θα συνεχίζω να αγωνίζομαι ενάντια σε κάθε εξουσία.




Η ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ
Μ. ΤΡΑϊΚΑΠΗ ΚΑΙ  Α. ΚΟΣΣΥΒΑ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ






                                                                                        13/08/11
                                                                            ΜΑΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου