Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Κείμενο του Αλέξανδρου Κόσσυβα για τη νέα δίωξή του

Βιώνοντας 11 μήνες τώρα μια ασύμφωνη ακόμα και με τα «λογικά» πλαίσια της αστκής δικαιοσύνης προφυλάκιση και με το δικαστήριο ενός σαθρού-έτοιμου να καταρρεύσει κατηγορητηρίου να έχει οριστεί 18 Οκτώβρη, οι αστυνομικές αρχές, εν μέσω θερινής ραστώνης εμφανίζουν μια έκθεση ένορκης εξέτασης ενός ψευδομάρτυρα-νεοδωσίλογου με ημερομηνία σύνταξης 24/09/10 (την ίδια ακριβώς ημέρα που εγώ κι ο σύντροφος Μ. Τραϊκάπης διαβαίνουμε το κατώφλι των δικαστικών φυλακών Κορυδαλλού κατηγορούμενοι για τη ληστεία της ΕΤΕ Ψαχνών Ευβοίας στις 17/09/10 ) που με εμφανίζει ως ύποπτο για τη ληστεία της ΕΤΕ Σχηματαρίου στις 29 Μαρτίου Μ. Δευτέρα του 2010.
      Έπειτα φυσικά από αυτεπάγγελτη δίωξη ο ανακριτής Θηβών στέλνει κλήση κατηγορούμενου, η οποία όλως τυχαίως δεν παραδίδεται στο κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού όπου βρίσκομαι προσωρινά κρατούμενος αλλά ανακαλύπτεται τυχαία από γείτονα σε διεύθυνση παλιάς κατοικίας μου. Έπρεπε να εμφανιστώ ενώπιόν του στο πρωτοδικείο Θηβών για τη λήψη προθεσμίας ώστε να ανακαλύψω έκπληκτος ότι συγκατηγορούμενή μου και σε αυτή την υπόθεση είναι η Μ. Οικονόμου που ενώ η ίδια είναι γνωστής διαμονής και εμφανίζεται κάθε μήνα στο Α.Τ. περιοχής της, δεσμευμένη από περιοριστικούς όρους, ουδέποτε της παραδόθηκε ούτε φυσικά της στάλθηκε κλήση από την αστυνομία η οποία το τελευταίο χρονικά διάστημα με πρόθεση αποκρύπτει κλήσεις κατηγορουμένων με σκοπό τη δημιουργία σύγχυσης, εντυπώσεων και την έκδοση ενταλμάτων  σύλληψης.
      Δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή που επιλέχτηκε, ούτε το ότι η ψευδομαρτυρία που μας συνδέει με τη ληστεία κρατήθηκε στα συρτάρια της ασφάλειας επί ένα σχεδόν χρόνο, ούτε ότι συντάχτηκε από τους ίδιους ακριβώς μπάτσους που τον περασμένο Σεπτέμβρη έστησαν το παραμύθι των Ψαχνών με τη δοκιμασμένη συνταγή των μαρτύρων που φάσκουν και αντιφάσκουν και δηλώνουν ότι τους υπαγορεύουν οι ασφαλίτες.
      Καμία σημασία δεν έχει πως τα στοιχεία που μας συνδέουν και με τη ληστεία στο Σχηματάρι είναι κατασκευασμένα και η δεύτερη  μαρτυρία του ντόπιου συνεργάτη της αστυνομίας στις 24/09/10 είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με την πρώτη στις 30/3/10 και καταφανώς ψευδής και φαιδρή. Η εντολή έχει δοθεί.
      Η νέα δίωξή μας αποτελεί πολιτικό σχεδιασμό-πολιτική απόφαση μιας social φασιστικής κυβέρνησης και των ανώτερων κλιμακίων των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και του στρατηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Είναι σχεδιασμός ενός κρατικού μηχανισμού που έχει περάσει στην ωμή επίθεση και καταστολή.
     Η δίωξη αυτή συγκαταλέγεται ανάμεσα σε δεκάδες άλλες αγωνιζόμενων ανθρώπων, αναρχικών και φυλακισμένων αγωνιστών. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ειδικά δικαστήρια-στρατοδικεία που έγιναν και θα γίνουν και σε εξοντωτικές ποινές που αυτά επιβάλλουν. Σκοπός τους είναι η πολιτική και κοινωνική εξόντωση. Στην αντεπίθεση λοιπόν.
      Η αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους σημαίνει την εντατικοποίηση του ριζοσπαστικού αντικαθεστωτικού αγώνα.
 

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ


                                                                  Φιλικά και συντροφικά
                                                                   ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΣΣΥΒΑΣ
                                                            Φυλακές Κορυδαλλού Α’ Πτέρυγα
                                                                            12/08/11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου